Beneficiile semintelor de canepa

Uleiul de cânepă este un dar unic al naturii pe care omenirea a învățat să-l obțină din semințe de cânepa prin presare și presare la rece. Această metodă de procesare permite salvarea unui întreg complex de substanțe utile, vitamine și compuși, care sunt ușor distruse prin expunere termică. Acest ulei conține maximum de acizi grași polinesaturați (omega-3, -6, -9), vitaminele (A, B1, B2, B6, E, K, T), microelementele (zinc, fosfor, fier, mangan) și alte substanțe (clorofil, caroten, tanini, fitosteroli etc.). Aceștea face complexul face incredibil în produsul său de caracteristici. Aceștea îl face pe ulei de cânepa un produs cu caracteristici incredibile. 


Datorită acestui fapt, uleiul de cânepă este utilizat pe scară largă în medicina populară și tradițională pentru tratarea și prevenirea multor boli:


• Sistemul cardiovascular (tromboflebită, ateroscleroză, boală coronariană, hipertensiune, varice, accident vascular cerebral, infarct);

• Sistemul respirator (bronșită, pneumonie, astm, tuberculoză);

• Sistem digestiv (colită, ulcere, gastrită, enterită, colecistită, hemoroizi);

• Piele (dermatită, psoriazis, eczemă, acnee);

• Altele (anemie, inflamație, reglarea tensiunii arteriale și metabolism).


Efectul pozitiv asupra sistemului cardiovascular se explică prin: (1) clorofila, care conferă uleiului o nuanță verde, are proprietăți antioxidante și antitumorale, participă la sinteza hemoglobinei și la procesul de hematopoieză; (2) fitosteroli, care curăță pereții vaselor de sânge, reducând nivelul de "colesterol dăunător; (3) oligoelemente - mangan, calciu și fosfor, care sporesc efectul protector global.


Eficacitatea uleiului pentru sănătatea respiratorie a fost dovedită în timpul cercetării la sfârșitul anilor 90 ai secolului al XX-lea. Cercetătorii și, în curând, medicii au început apoi să recomande și recomand acul uleiul de cânepă împotriva infecțiilor sistemului respirator al tractului superior și inferior. Utilizarea sa în dieta zilnică ca aditiv la salate sau în forma sa pură, într-o cantitate de 2 lingurițe o zi, după 2 săptămâni, are un efect stimulativ și de restaurare asupra organismului, în special asupra sistemului digestiv. Acest lucru reduce riscul de tulburări sau constipație, precum și crește rezistența la agenți toxici și boli. Utilizarea uleiului în scopuri cosmetice este însoțită de întărirea unghiilor, nutriția și normalizarea pielii, îmbunătățirea structurii părului și creșterea mai activă a acestuia.